ČESTA PITANJA

Obavezna je registracija te aktivacija nextbike računa kako biste mogli iznajmiti biciklo.

Putem formulara na www.nextbike.me ili putem mobilne aplikacije NEXTBIKE koju možete skinuti preko Google Play, Huawei App Gallery ili App Store.

Isključivo unosom podataka o važećoj kreditnoj kartici putem nextbike mobilne aplikacije ili račun aktiviraj OVDJE.

Trenutno je jedini mogući način plaćanja putem kreditne kartice.

Važeće kreditne kartice: Mastercard, VISA i Diners.

1 EUR / 30 minuta ili 9 EUR / 24 sata.

Naplaćuju se kazne sukladno cjenovniku dostupnom na www.nextbike.me

Možete zatražiti novi PIN putem NEXTBIKE mobilne aplikacije. Također, možete poslati upit na info@nextbike.me ili nazovite call centar na 033 44 11 44. Novi PIN biće Vam poslan na Vaš mobilni uređaj ili na email adresu.

Svaki korisnik ima pravo unajmiti najviše četiri bicikla na jedan korisnički račun. Za grupni najam (5 ili više bicikala odjednom) molimo pošaljite upit na: info@nextbike.me ili nazovite call centar na 033 44 11 44.

Uslugu je dozvoljeno koristiti punoljetnim osobama (starijim od 18 godina). Korišćenje usluge osobama mlađim od 18 godina je dozvoljeno jedino ako su u pratnji punoljetne osobe koja je iznajmila biciklo. U tom slučaju punoljetna osoba u svakom pogledu odgovara za maloljetnu osobu.

Provjerite stanje na korisničkom računu putem aplikacije ili weba. Prijavite se na www.nextbike.me svojim registriranim brojem mobitela i PIN-om koje ste dobili nakon registracije. Ovdje također možete pronaći svoju potpunu i detaljnu povijest transakcija. Na korisničkom računu putem aplikacije pronađite samo pregled povijesti iznajmljivanja.

Da, preuzmi na svoj mobitel besplatnu nextbike mobilnu aplikaciju i iznajmi bicikl skeniranjem QR koda ili upisivanjem broja bicikla koji želiš iznajmiti u mobilnu aplikaciju.

Gurnite bicikl u stalak ako je dostupan i zatvorite elektronsku bravu. Treba da čujete zvučni signal koji potvrđuje da je brava zaključana. Uvijek provjerite svoju aplikaciju nakon povratka i provjerite je li najam uspješno zaustavljen. Ako to nije slučaj, odmah se obratite našoj korisničkoj službi.

Biciklo će se vratiti pritiskom na ručicu brave. Provjerite svoju aplikaciju nakon povratka i provjerite je li najam uspješno zaustavljen. Ako to nije slučaj, odmah se obratite našoj korisničkoj službi.

Ukoliko se dogodi da nema slobodnih mjesta u stalcima, obavezno zaključajte elaktroničku bravu na stražnjem točku i odjavite bicikl putem mobilne aplikacije najviše 1 metar od službene stanice.

Sistem neće dopustiti najam bicikla kojem je detektiran kvar te nije ispravan za korišćenje. Sve dok naš serviser ne pregleda bicikl i ne utvrdi ispravnost bicikla, bicikl neće biti na raspolaganju kako bi naš korisnik imao potpuno ispravno biciklo za korišćenje.

Našim korisnicima želimo u svakom trenutku omogućiti brz najam te sigurna i ispravna bicikla. Ukoliko primijetite da nešto nije uredu, molimo da kvar prijavite putem mobilne aplikacije ili call centra 033 44 11 44 kako bi mogli u što kraćem roku otkloniti problem. Prijava problema neće Vam biti naplaćena.